Afbeelding

Zuidlaren Trojans wint makkelijk van hekkensluiter Moestasj

Sport

GRONINGEN - De basketballers van Zuidlaren Trojans hebben de uitwedstrijd bij de studenten van Moestasj makkelijk gewonnen: tegen de hekkensluiter werd het maar liefst 21-70. 

Met een selectie van 12 spelers reisde de club zaterdag af naar Groningen voor de op papier makkelijke uitwedstrijd. Een uitgelezen kans om twee jeugdspelers mee te nemen die hun debuut konden maken. Hier bleek genoeg ruimte voor te zijn en beide heren, Luc Vogelaar (16) en Bas Berends (15) speelden zeer verdienstelijk, aldus coach Denkema. Ook kon nieuwe aanwinst Marnix Tadema zijn eerste minuten maken, maar helaas kwam hij nog niet tot scoren. Op een splinternieuwe vloer, de mandarijnkleurige vloer is ingeruild voor een blauwe, schoten de Zuidlaarders uit de startblokken met een 11-0 run. Het eerste kwart werd afgesloten met een 4-16 voorsprong. 

Het tweede kwart begon wederom goed, maar naarmate de rust dichterbij kwam verloren de Drentse gasten de scherpte en kon Moestasj zelfs een 7-0 run neerzetten. Hierna herstelden de Trojans zich en bij rust was de stand 13-35. Het derde kwart was vervolgens de deksel op de neus voor de studenten: de Zuidlaarders wisten de Groningers op 0 punten te houden en maakten er zelf 25, waardoor de stand op 13-60 stond aan het begin van het vierde kwart. De wedstrijd werd daarna rustig uitgespeeld, met soms een aantal slordige aanvallen. Uiteindelijk klonk de buzzer bij een 21-70 eindstand voor de Zuidlaarders die ondanks een wisselvallige wedstrijd door het enorme niveauverschil niet in gevaar kwamen.

Namens de Zuidlaarders scoorden S. Tissingh 16, R. Scholtens 15, P. Spanjer 15, L. Vogelaar 8, N. Damkat 8, E. Takens 7 en P. Apol 1. Op zaterdag 20 januari staat het duel tegen de Groene Uilen op het programma. De thuiswedstrijd in sporthal De Zwet begint om 10.45 uur.