Afbeelding

Zuidlaren Trojans wint lastige uitwedstrijd bij Jahn 2

Sport

STADSKANAAL - Traditioneel een lastige uitwedstrijd voor de basketballers van Zuidlaren Trojans is de wedstrijd tegen Jahn 2 in sportcentrum Bruinsma in Stadskanaal. 

Dit keer wisten de Zuidlaarders eindelijk te breken met deze traditie en werd er relatief makkelijk gewonnen van de middenmoter: 55-70. Het eerste kwart ging de wedstrijd gelijk op en na een korte run aan het einde van het eerste kwart kwam de stand op 10-16. Het tweede kwart ging heel wat beter en er werd goed en verzorgd gebasketbald. Het tweede kwart werd ruim gewonnen en met een stand van 20-42 kon er gerust worden. In het derde kwart had Zuidlaren geen probleem de Kanaalsters op afstand te houden en met zorgvuldig spel werd de voorsprong aan het eind van de het derde kwart uitgebreid naar 31-60. 

Toch was er blijkbaar weinig geleerd van de wedstrijd van vorige week tegen de Groene Uilen, want ook ditmaal lieten de Zuidlaarders de tegenstander nog sterk terugkomen in het vierde kwart. Het verschil was echter te groot om het nog echt spannend te laten worden. Met dank aan een behoorlijk aantal rake driepunters wist Jahn 2 nog terug te komen tot een eindstand van 55-70. Ondanks een zwak en dik verloren vierde kwart mocht dit de pret niet drukken voor de Drentse ploeg, want vaak wordt er niet gewonnen in Stadskanaal. Alle spelers wisten tot scoren te komen en volgens veteraan Pascal van Hoorn is dat toch wel de kracht van de Trojans dit seizoen. Namens de Zuidlaarders scoorden E. Takens 18, P. Spanjer 14, S. Tissingh 11, R. Scholtens 9, P. Apol 8, P. van Hoorn 5, N. Damkat 2, M. Apol 2, D. Schubel 2 en E. Wildeman 1. 

Komende zaterdag staat de topper tegen Celerits-Donar uit Groningen op het programma. De uitwedstijd ging begin dit seizoen verloren, maar de Zuidlaarders zijn gebrand op eerherstel. De wedstrijd in sporthal De Zwet begint om 18.15 uur.