Afbeelding

Rikjan Bathoorn en Sabine Spreen winnen Arnoud Magnin Cross

Sport

SCHIPBORG - “Wat een mooi parcours!”. En: “Mijn dochter en ik vonden het geweldig!”, klonk het zondagochtend bij de finish van de Arnoud Magnin Wintercross bij Schipborg. 

Dit winterse hardloopevenement over 4 en 8 kilometer vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag van februari in het prachtige natuurlandschap bij Schipborg. Zo’n 150 deelnemers hadden zich ingeschreven voor deze cross, die werd georganiseerd door Loopgroep de Drentsche Aa uit Zuidlaren. Lopers van jong tot oud werden getrakteerd op een aantrekkelijke route langs zandverstuivingen, om vennetjes en over heuveltjes. En dat alles op een mooie, droge ochtend, waarbij het overtollige regenwater van de afgelopen weken ruimte had gemaakt voor een overwegend droog traject.

Op de langste afstand ging de winst naar Rikjan Bathoorn uit Peize, die een tijd van 30 minuten en 21 seconden noteerde. Tim Grelling uit Gieterveen kwam als tweede over de finish (30.35), ruiim voor Roel Strijker uit Assen (31.35). Bij de dames won Sabine Spreen uit Rolde na 33 minuten en 51 seconden. Daarmee bleef ze Heleen Weinans (36.08) en Sanne Niestijl (37.03), beiden uit Groningen, voor. Dit jaar was een jeugdcategorie 12-15 jaar toegevoegd aan de 4 kilometer. Aan de snelste jongens en meisjes werden na afloop mooie bekers uitgereikt. Bij de jongens was dit Jordy Smook (15.59) en bij de meisjes Emma Dijkstra (19.24). 

De sfeer was dan goed in de kantine van voetbalclub van FC Zuidlaren, waar de deelnemers vooraf hun startnummers ophaalden en na afloop konden genieten van koffie en thee. Naast de bekers voor de jeugd waren er prijzen in verschillende leeftijdsklassen voor vrouwen en mannen. ,,Mijn dochter en ik liepen samen en hebben van start tot finish genoten”, was het commentaar van een deelnemende vader. En: ,,Het parcours was uitdagend, maar prachtig!”. Toeschouwers, familie en vrienden moedigden de lopers aan bij de start- en finishlocatie aan de Zeegserweg in Schipborg. 

De Arnoud Magnin Wintercross is de eerste van zeven jaarlijkse hardloopevenementen die vallen onder Loopcircuit De Kop van Drenthe. De volgende wedstrijd is de Annerboscross en Kidsrun op zondag 17 maart in Annen. Recreatieve en wedstrijdlopers worden aangemoedigd zich ook voor dit evenement in te schrijven.