Een van de spelers van Zuidlaren Trojans gaat richting het net. (foto: Thomas Posthuma)
Een van de spelers van Zuidlaren Trojans gaat richting het net. (foto: Thomas Posthuma)

Zuidlaren Trojans wint van medekoploper Celeritas Donar

Sport

ZUIDLAREN - De basketballers van Zuidlaren Trojans hebben zaterdag een belangrijke slag geslagen op weg naar het kampioenschap door met 74-55 te winnen van medekoploper Celeritas Donar. 

Voor het weekend gingen er nog vier ploegen gezamenlijk aan de leiding, maar op ‘Super Saturday’ speelde de top 4 tegen elkaar. In Zuidhorn stond de wedstrijd Dunk-Aquila (Veendam) op het programma en in De Zwet moesten de Trojans aantreden tegen de heren van Celeritas Donar uit Groningen. Uit wisten de Zuidlaarders deze wedstrijd niet te winnen en gingen ze kansloos onderuit. Des te meer motivatie dus om zich thuis te revancheren.

De wedstrijd ging van beide kanten aanvallend goed van start en verdedigend werd veel weggegeven. Na het eerste kwart hadden de Stadjers dan ook de leiding met 19-20. In het tweede kwart wisten de Zuidlaarders hun verdediging op orde te krijgen en aanvallend bleven ze scoren. Bij rust stond er een stand van 43-26 op het bord. Met slechts zes punten tegen bleek de verdediging van Zuidlaren prima op orde te zijn en vooral de verdedigende rebound was het domein van center Paul Spanjer.

In de rust werd een aantal verbeteringen besproken en met frisse moed gingen de Zuidlaarders de tweede helft in. Ook in dit kwart werd er gedomineerd en flink uitgelopen. Na het derde kwart stond het dan ook 63-33. Zoals de afgelopen weken ook gebeurde was het vierde kwart als vanouds het zwakste. De voorsprong was ruim, dus de Trojans konden zich een matig kwart permitteren. Aan het einde van de wedstrijd werd de stand daardoor bepaald op 74-55. 

Namens de Zuidlaarders scoorden S. Tissingh 15, P. Spanjer 12, R. Scholtens 11, P. van Hoorn 8. M. Tadema 7, E. Takens 6, D. Schübel 4, P. Apol 3, N. Damkat 3, D. Palmer 3, E. Wildemann 2. Op zaterdag 10 februari wordt een uitwedstrijd gespeeld bij de Falcons uit Hoogeveen.