Afbeelding

SBV organiseert weer libre-biljarttoernooi

Sport

ZUIDLAREN - Seniorenbiljartvereniging Zuidlaren (SBV) is vorig jaar weer gestart met het organiseren van een libre-toernooi in buurthuis De Bark in Zuidlaren. Dit jaar krijgt het toernooi een vervolg.

Het toernooi verliep in 2023 zeer succesvol, met name voor de winnaar van De Bark-wisselbokaal, Jan Hadderingh van de organiserende vereniging SBV. Dat het toernooi geliefd is bij de seniorenbiljarters, met een moyenne van 0,5 tot 4 gemiddeld, blijkt wel uit het feit dat het toernooi binnen een week vol geboekt was. Biljarters uit de wijde omgeving, van Bellingwolde tot aan Nieuw-Weerdinge toe, hebben zich aangemeld. 

In totaal 64 biljarters, waaronder 1 dame, gaan strijden in vier voorrondes om zich te plaatsen voor de finale, die zal worden gespeeld op zaterdag 13 april met zestien deelnemers. Dan wordt bekend wie de winnaar van de De Bark-wisselbokaal wordt. Inschrijven voor het toernooi kan niet meer, maar liefhebbers die een kijkje willen nemen zijn welkom van maandag 8 tot en met donderdag 11 april ’s middags vanaf 13.00 uur en op zaterdag 13 april vanaf 10.00 uur.