Anne van der Pauvort en Lieke Antonides (duo links) komen beide tweemaal in actie op het NK>
Anne van der Pauvort en Lieke Antonides (duo links) komen beide tweemaal in actie op het NK> (Eigen foto)

Vier NK-tickets voor trampolinespringers SUIZ uit Zuidlaren

Sport

ZUIDLAREN- De trampolinespringers van Suiz uit Zuidlaren hebben tijdens de derde en laatste plaatsingswedstrijd vier tickets voor het Nederlands kampioenschap bemachtigd. 

De trampolinespringers kwamen in actie in de eigen sporthal De Zwet in Zuidlaren. Dat betekende veel publiek om hen aan te moedigen. 

De twaalfjarige Anne van der Pauvort haalde als zesde de finale en wist deze positie te behouden. Zij mag in Ahoy in Rotterdam haar kunsten vertonen tijdens het Nederlands kampioenschap. Dat geldt ook voor de elfjarige Lieke Antonides die in Zuidlaren nette oefeningen liet zien. Beide meiden mogen in Rotterdam ook samen uitkomen op het onderdeel synchroonspringen. 

De achtjarige Evi Immel nam een risico door in de finale een nieuwe oefening te springen. Zijn inzet was goed genoeg voor een plaats op het NK. 

Verder was er een mooie zilveren medaille voor Floor Kamminga en Uma van den Brink, beiden elf jaar, bij het synchroonspringen. Ook de dertienjarige Maarten Dertien pakte een zilveren plak en miste op een haar na het NK.