Jolien Hendriks ontvangt de bloemen uit handen van Liesbeth Visser. Verder op de foto oma Sok-Prins en Gea Koning, eigenaar van de bloemenpluktuin (foto Bouke Oudega).
Jolien Hendriks ontvangt de bloemen uit handen van Liesbeth Visser. Verder op de foto oma Sok-Prins en Gea Koning, eigenaar van de bloemenpluktuin (foto Bouke Oudega).

Vijftigste lid voor GroenLinks Midden-Drenthe

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - GroenLinks Midden-Drenthe heeft donderdag het vijftigste lid kunnen verwelkomen. Het is Jolien Hendriks uit Westerbork.

Hendriks werd hartelijk verwelkomd door kaderlid Liesbeth Visser, die haar een fleurig bloemenboeket overhandigde in de bloemenpluktuin in Wijster. ,,Wij zijn heel blij dat jij als jongere je hebt aangesloten bij GroenLinks en we hopen dat je bij ons je op je gemak voelt’’, aldus Visser. 

Hendriks discussieert thuis veel over maatschappelijke zaken. ,,Doe er wat aan’’, zeiden mijn ouders. ,,En zo heb ik de stap gezet om lid te worden van een politieke partij. Dat ik gekozen heb voor GroenLinks is omdat deze partij staat voor diversiteit en dat vind ik heel belangrijk. Zoals je bent, mag je er zijn. Deze partij spreekt mij ook aan omdat ze serieus aandacht heeft voor de problemen van jongeren.’’

Het vijftigste lid van GroenLinks Midden-Drenthe heeft duidelijke verwachtingen van haar partij. ,,Ik verwacht dat het belangrijkste probleem voor jongeren direct wordt aangepakt, namelijk betaalbare woonruimte zodat ze hier in de dorpen kunnen blijven wonen.’’ Mevrouw Sok-Prins uit Nieuw-Balinge, de oma van Jolien, is het daarmee van harte eens: ,,Dat helpt ook om de winkels open te houden.’’ Ze vergezelde haar kleindochter bij het feestelijke moment. 

Jolien Hendriks hoopt ook dat GroenLinks heel hard aan de slag gaat met duurzame oplossingen voor allerlei zaken. ,,Maar dat spreekt vanzelf voor deze groene partij. Persoonlijk heb ik voorlopig niet veel tijd om mij hiervoor in te zetten. Ik studeer nog en in de weekenden werk ik. Maar ik zal GroenLinks met belangstelling gaan volgen in de media, ook op de website GroenLinks Midden-Drenthe’’, aldus Jolien Hendriks.