Door de bouw van een metahal neemt de capaciteit voor zaalsporten in Zuidlaren aanzienlijk toe.
Door de bouw van een metahal neemt de capaciteit voor zaalsporten in Zuidlaren aanzienlijk toe.

HC De Hondsrug blij met bouw nieuwe metahal

Algemeen

ZUIDLAREN - Het accommodatiebeleid voor Zuidlaren, dat afgelopen week unaniem is aangenomen door de gemeenteraad van Tynaarlo, kan ook op brede instemming rekenen van HC De Hondsrug. De hockeyclub is vooral blij met de geplande bouw van een zogenaamde metahal naast sporthal De Zwet, die eveneens opnieuw wordt opgebouwd.

Hockeyclub De Hondsrug speelt sinds 1986 op de hockeyvelden aan De Klencke in Zuidlaren, achter sporthal De Zwet. In de wintermaanden wijken de hockeyers uit naar de zaal. Omdat er naast HC De Hondsrug ook andere sportverenigingen gebruik maken van De Zwet, is de beschikbare zaalruimte echter beperkt. ,,Voor wat betreft zaalhockey kampen wij al jaren met capaciteitsproblemen”, zegt voorzitter Dennis van der Veen van HC De Hondsrug. ,,We hopen dat daar straks met de metahal een einde aan komt.”

Sporthal De Zwet wordt de komende jaren gesloopt en op dezelfde locatie herbouwd. Ernaast komt de metahal, een volwaardige sporthal met wanden en muren van textiel. Hiermee wordt de capaciteit voor zaalsporten in Zuidlaren aanzienlijk vergroot. Het accommodatiebeleid voorziet bovendien in de aanleg van extra half hockeyveld. Op het sportcomplex aan De Klencke wordt bovendien ruimte gecreëerd om de kantines van zowel HC De Hondsrug als korfbalvereniging Ritola opnieuw in te passen. Van der Veen zegt blij te zijn met de plannen. ,,Wij willen als club graag verder groeien. Dit voorstel is voor ons van wezenlijk belang om verder te kunnen in de toekomst.”