Izhar Elias en Fernando Cordas spelen op 20 december in museum Vosbergen.
Izhar Elias en Fernando Cordas spelen op 20 december in museum Vosbergen.

Gitaarduo in museum Vosbergen

Algemeen

EELDE – Het gitaarduo bestaande uit Izhar Elias en Fernando Cordas treedt op zondag 20 december om 19.00 en 21.00 uur op in museum Vosbergen in Eelde. Op hun originele vroegnegentiende-eeuwse gitaren spelen zij onder meer stukken van hun nieuwste cd Schuberts Guitars, maar ook werken van Rodrigo en Granados.

Izhar Elias is één van de meest veelzijdige gitaristen van dit moment. Zijn poëtische stijl en grensverleggende programmering is gefundeerd op uitgebreide verdieping in de historische uitvoeringspraktijk (barok en vroegnegentiende-eeuws), de kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia. Elias gaf tal van concerten in Europa, Rusland, Zuidoost-Azië, Australië en de Verenigde Staten. In 2011 ontving hij de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, de hoogste staatsonderscheiding die aan een musicus werkzaam in de klassieke muziek kan worden uitgereikt.

Fernando Riscado Cordas is een toonaangevende hedendaagse gitarist. Hij wordt met name geprezen om zijn virtuositeit, lyriek en historisch besef; dit laatste onderstreept door zijn uitgebreide kennis van het negentiende-eeuwse gitaarrepertoire. Cordas was als gitarist actief op verschillende muziekfestivals, geeft daarnaast regelmatig lezingen en masterclasses en is een gerespecteerd jurylid voor verschillende internationale concoursen.

Reserveren voor de concerten van Izhar Elias en Fernando Cordas op zondag 20 december kan via info@museumvosbergen.nl.