Het programma Vitale Vakantieparken Drenthe wil een kwalitatieve impuls aan de recreatiesector geven.
Het programma Vitale Vakantieparken Drenthe wil een kwalitatieve impuls aan de recreatiesector geven.

Expertteam helpt Drentse vakantieparken te versterken

Algemeen

REGIO - Vitale Vakantieparken Drenthe lanceert deze week het Recreatie Expert Team (RET•VVP). Het team helpt ambitieuze ondernemers om hun vakantiepark (verder) te versterken.

Met behulp van het RET•VVP worden ambitieuze ondernemers of besturen van VvE’s in staat gesteld om samen met een op maat samengesteld, multidisciplinair team van experts naar hun vakantiepark te kijken. Het expertteam kijkt specifiek naar waar kansen liggen tot het versterken van toeristische recreatieve verhuur en zaken die het toeristische perspectief van het bedrijf eventueel in de weg staan. De gelijktijdige inzet van verschillende expertises levert snel nieuwe inzichten en concrete adviezen op. Vervolgens kunnen de ondernemers of VvE-besturen onder begeleiding van een coach concreet aan de slag met de zaken die tijdens de sessie aan bod zijn gekomen.

De provincie Drenthe stelt vanuit het budget voor Vitale Vakantieparken Drenthe 135.000 euro subsidie beschikbaar om het programma uit te voeren.

RET•VVP is een vervolg op het succesvolle project Recreatie Expert Team (RET) dat sinds 2014 actief is in Drenthe. In deze periode heeft het team zich over strategische en beleidsmatige vraagstukken van 53 bedrijven in de sector gebogen. Naast de focus op vakantieparken die willen excelleren en transformeren bleek in de praktijk dat ook ondernemers in het middensegment geconfronteerd worden met diverse vraagstukken waar zij ondersteuning bij kunnen gebruiken. De werkwijze van het RET blijft voor een groot deel gelijk in het nieuwe programma. Nieuw is onder andere dat ook parken met een Vereniging van Eigenaren als bestuur deel kunnen nemen, alsook vakantieparken met vraagstukken rondom permanente bewoning en sociale problematiek.

Ondernemers kunnen zich nu aanmelden voor het RET•VVP-programma via www.vitalevakantieparkendrenthe.nl.