Om de biodiversiteit te stimuleren heeft waterschap Hunze en Aa's tientallen nestkastjes opgehangen. (foto Waterschap Hunze en Aa's)
Om de biodiversiteit te stimuleren heeft waterschap Hunze en Aa's tientallen nestkastjes opgehangen. (foto Waterschap Hunze en Aa's)

Waterschap Hunze en Aa’s hangt nestkastjes op

Algemeen

REGIO - Waterschap Hunze en Aa’s heeft deze maand verspreid over het werkgebied zo’n honderd duurzame nestkastjes opgehangen. Hierbij werkte het waterschap samen met Landschapsbeheer Groningen en Drenthe. 

Waterschap Hunze en Aa’s wil biodiversiteit stimuleren en heeft Landschapsbeheer Groningen en Drenthe gevraagd om advies. Dit leidde tot de aanschaf van bijna honderd duurzame nestkastjes, onder andere voor roofvogels, uilen en vleermuizen. Binnenkort gaat het waterschap ook insectenhotels plaatsen nabij rioolwaterzuiveringen en werkplaatsen. Landschapsbeheer heeft aangegeven wat hiervoor de meest geschikte locaties zijn.

Naast het ophangen van nestkastjes en het plaatsen van insectenhotels doet waterschap Hunze en Aa’s ook andere dingen voor het vergroten van biodiversiteit. Zo zijn op verschillende dijken kruidenmengsels gezaaid om insecten aan te trekken. En op een aantal rioolwaterzuiveringen gaat het waterschap bloemrijke mengsels inzaaien.

Verder houdt het waterschap rekening met biodiversiteit bij het maaien. Bij grotere watergangen laat het waterschap bijvoorbeeld het hele jaar aan één kant de begroeiing staan. Vogels, insecten en kikkers kunnen dan schuilen in de hogere beplanting en bloemen langs de kant.