Jeroen IJntema in zijn nieuwe optiekzaak in Zuidlaren, die deze week is geopend. (foto Liam Kuiper/LK Media)
Jeroen IJntema in zijn nieuwe optiekzaak in Zuidlaren, die deze week is geopend. (foto Liam Kuiper/LK Media)

JIJ Brillen & Meer in Zuidlaren geopend

Algemeen

ZUIDLAREN - JIJ Brillen & Meer aan de Stationsweg 35 in Zuidlaren is (paas)maandag officieel geopend. Vanaf vandaag is de optiekzaak open voor publiek.

JIJ Brillen & Meer is méér dan alleen een optiekzaak. Eigenaar Jeroen IJntema, die kan bogen op meer dan 25 jaar ervaring in de optiekbranche, wil de mens achter de bril leren kennen en gaat op basis daarvan op zoek naar de perfecte bril. JIJ Brillen & Meer beschikt over een ruime collectie brillen van merken uit het midden- en hoogsegment als Cazal, AM Eyewear, Caroline Abram, Tom Ford, Götti, Funk en Woodys. Met behulp van 3D-oogmeettechnieken krijgt men een bril die werkelijk als gegoten zit. De brillen worden voorzien van hoogwaardige, maatwerk glazen van Rodenstock. ,,JIJ Brillen & Meer staat hiermee ver af van de grote retailers”, aldus IJntema.

IJntema nodigt belangstellenden van harte uit om eens een kijkje te komen nemen in zijn zaak. Iedereen kan rekenen op een heerlijke kop koffie; daarvoor is IJntema een samenwerking aangegaan met Mark Boersema van wielercafé Klasbak. Ter gelegenheid van de officiële opening gaan klanten van JIJ Brillen & Meer naar huis met een bijzonder presentje: een ananas. ,,De ananas staat symbool voor gastvrijheid”, verklaart IJntema. ,,Bovendien is een ananas heel geschikt om een bril op te zetten. Er staan dan ook meerdere ananassen in de winkel.”

De vrucht verwijst ook nog eens naar het verleden van het pand waarin JIJ Brillen & Meer gevestigd is: hier runden Albert en Roelie Sikkens jarenlang hun groente- en fruithandel. Zij mochten maandag dan ook de officiële openingshandeling verrichten.