Izhar Elias en Fernando Cordas.
Izhar Elias en Fernando Cordas.

Gitaarduo geeft concert in Museum Vosbergen

Algemeen

EELDE - Izhar Elias en Fernando Cordas geven op zaterdag 26 juni op hun originele vroegnegentiende-eeuwse gitaren een concert in Museum Vosbergen in Eelde. Ze spelen onder meer stukken van hun nieuwste cd ‘Schubert’s Guitars’ en verder werken van Rodrigo en Granados.

Izhar Elias is één van de meest veelzijdige gitaristen van dit moment. Zijn poëtische stijl en grensverleggende programmering is gefundeerd op uitgebreide verdieping in de historische uitvoeringspraktijk, de kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia. Elias studeerde aan de conservatoria van Groningen en Den Haag, bij het Groningen Guitar Duo en bij Zoran Dukic. In 2011 ontving hij de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, de hoogste staatsonderscheiding die aan een musicus werkzaam in de klassieke muziek kan worden uitgereikt.

Fernando Cordas is een toonaangevende hedendaagse gitarist. Hij wordt met name geprezen om zijn virtuositeit, lyriek en historisch besef; dit laatste onderstreept door zijn uitgebreide kennis van het negentiende-eeuwse gitaarrepertoire. Cordas behaalde zijn mastertitel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij in 2003 cum laude en met twee onderscheidingen afstudeerde. Cordas is als gitarist actief op verschillende muziekfestivals, geeft daarnaast regelmatig lezingen en masterclasses en is een gerespecteerd jurylid voor verschillende internationale concoursen.

Het concert van Izhar Elias en Fernanco Cordas in Museum Vosbergen in Eelde begint op 26 juni om 19.00 uur en om 21.00 uur. Reserveren is verplicht. Dat kan via info@museumvosbergen.nl of 050-3081291.