Voor agrarische ondernemers kan het lucratief zijn om zonnepanelen op hun dak te plaatsen.
Voor agrarische ondernemers kan het lucratief zijn om zonnepanelen op hun dak te plaatsen.

Informatiebijeenkomsten over zonnepanelen op agrarische daken

Algemeen

TYNAARLO - LTO Noord organiseert op de woensdagen 16 en 23 juni een online informatiebijeenkomst over zonnepanelen op agrarische daken. De informatiebijeenkomsten zijn onderdeel van het project ‘Zon Op Dak Drenthe’, waaraan ook de gemeente Tynaarlo meedoet.

Agrarische bedrijven hebben naast een relatief hoog energieverbruik ook veel ongebruikte ruimte op hun dak. Daardoor zijn zonnepanelen met hun terugverdientijd van 5 tot 10 jaar al snel een rendabele investering. Maar er zijn uiteraard ook vragen. Bijvoorbeeld of de netaansluiting het aankan. En of er mogelijkheden voor subsidies zijn. Deze en andere vragen komen op de informatiebijeenkomsten aan de orde.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de online informatiebijeenkomst (via Teams) via de aanmeldlink op www.ltonoord.nl.

Het project ‘Zon Op Dak Drenthe’ begeleidt agrarische ondernemers met interesse in zonnepanelen op agrarische daken. Agrariërs die zich voor dit project aanmelden, krijgen een bedrijfsspecifieke en onafhankelijke energiescan. Daarmee wordt onder andere duidelijk of de zonnepanelen financieel haalbaar zijn en welke maatwerkoplossingen toegepast moeten worden. Ook geeft de energiescan inzicht in de terugverdientijd en de juiste vorm van subsidie, bijvoorbeeld ISDE of SDE++. Het project ondersteunt ook bij de realisatie van zonnepanelen en adviseert rondom eventuele netverzwaringen.

‘Zon Op Dak Drenthe’ is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Aa en Hunze, Tynaarlo en Noordenveld, de provincie Drenthe, Enexis en LTO Noord.