Frank van de Laar en Anastasia Feruleva.
Frank van de Laar en Anastasia Feruleva.

Cellorecital in Museum Vosbergen

Algemeen

EELDE - Celliste Anastasia Feruleva en pianist Frank van de Laar verzorgen op zaterdag 10 juli een recital in Museum Vosbergen in Eelde. Ze spelen werken van Franz Schubert, Nadia Boulanger, Lili Boulanger en César Franck.

Anastasia Feruleva wordt geprezen als één van de meest veelbelovende cellisten van haar generatie. Met haar meeslepende expressiviteit en authentieke persoonlijkheid weet ze haar publiek in heel Europa te vervoeren. Feruleva heeft gespeeld in wereldberoemde zalen als het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw aan het IJ, Tivoli Vredenburg, St. Petersburg Philharmonie, Salle Cortot Parijs, Atheneum Boekarest, Liszt Academie Budapest en Euskalduna Bilbao. Als soliste trad zij op met orkest in een groot aantal celloconcerten waarin ze samenwerkte met orkesten als de Württembergische Philharmonie en het Noord-Nederlands Orkest.

Frank van de Laar sloot in 1989 zijn studie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jan Wijn af met de hoogste onderscheiding. Hij vervolgde zijn studie in Hannover bij Karl-Heinz Kämmerling en in Amsterdam bij Naum Grubert. In 1987 won hij de derde prijs op het Internationale Brahms Concours te Hamburg en in 1988 debuteerde hij in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Sindsdien volgden optredens in binnen- en buitenland elkaar in hoog tempo op. Zijn repertoire omvat de gehele periode van Bach tot heden, waarbij ook minder bekende oude en nieuwe meesterwerken een interessante rol spelen. Frank van de Laar is ook actief als kamermusicus, en is als docent verbonden aan de conservatoria van Amsterdam en Zwolle. 

Het concert van Anastasia Feruleva en Frank van de Laar in Museum Vosbergen begint om 19.00 uur. Er is een tweede concert om 21.00 uur. Reserveren is verplicht: via info@museumvosbergen.nl of 050-3081291.