TTV Oostermoer organiseert deze zomer onder andere een toertocht met oldtimer tractoren.
TTV Oostermoer organiseert deze zomer onder andere een toertocht met oldtimer tractoren.

Weer geen Oostermoerfeest, wel verschillende activiteiten

Algemeen

REGIO – Het Oostermoerfeest gaat ook dit jaar niet door. Toch organiseert Tentoonstellingsvereniging Oostermoer de komende weken verschillende activiteiten waar iedereen geheel coronaproof aan kan deelnemen.

Ook dit jaar werd al in een vroegtijdig stadium besloten om het Oostermoerfeest, dat gehouden zou worden in Eext, niet door te laten gaan. ,,Prominente onderdelen van het Oostermoerfeest zijn de straatversieringen en de optocht van praalwagens”, zegt Ivanka Bokhorst namens het bestuur van TTV Oostermoer. ,,In de voorbereiding gaat heel veel tijd zitten. Omdat mensen vanwege de coronamaatregelen lange tijd niet bij elkaar mochten komen, was er eigenlijk geen andere mogelijkheid dan het Oostermoerfeest opnieuw een jaar uit te stellen.”

Het bestuur van TTV Oostermoer heeft echter niet stilgezeten. Tijdens de - veelal digitale - vergaderingen ontstond het idee om deze zomer verspreid over het gehele Oostermoergebied toch een aantal activiteiten te organiseren waarbij de nog altijd geldende coronamaatregelen eenvoudig in acht genomen kunnen worden. ,,We willen zichtbaar blijven voor de inwoners van het Oostermoergebied en voor de mensen die hier vakantie vieren”, aldus Bokhorst. ,,En bovenal vinden we het ontzettend leuk om te doen.”

Op zaterdag 14 augustus is er de Oostermoer Fietstocht. De fietstocht heeft een afstand van 55 kilometer, maar kan desgewenst worden ingekort door bepaalde lussen over te slaan. Starten kan op verschillende locaties. De route is te downloaden op de website van het Oostermoerfeest: oostermoerfeest.nl. Bokhorst: ,,De route kan de hele zomer worden gefietst, maar alleen op 14 augustus kunnen fietsers een bezoek brengen aan de boerenbedrijven van Jan Hollander in Gieten en Agnes Lensing in Gasselternijveen. ,,Ook leuk om te bezoeken zijn Pinetum Ter Borgh in Anloo, het hunebed en de grafheuvels in Bronneger en recreatieplas ‘t Nije Hemelriek bij Gasselte.”

Op zondag 29 augustus organiseert Stichting Oostermoer Zuidlaren een leuke autopuzzeltocht voor het hele gezin. Er is een route van ongeveer 90 kilometer uitgezet die langs de zeven hoofdkernen van het Oostermoergebied (Zuidlaren, Annen, Eext, Gieten, Gasselte, Gasselternijveen en Borger) voert.

Na succesvolle edities in Gasselternijveen en Gieten wordt op zaterdag 11 september voor de derde keer de Oldtimer Trekker Toertocht georganiseerd. ,,Deze toertocht voor oldtimer tractoren past perfect bij het Oostermoerfeest en is ook nog eens eenvoudig coronaproof te organiseren”, zegt Ivanka Bokhorst. Voor de Oldtimer Trekker Toertocht is een route uitgestippeld met een lengte van ongeveer 50 kilometer, met start en finish bij dorpshuis De Trefkoel in Gasselte. Aanmelden kan tot en met zaterdag 4 september via oostermoerfeest.nl.

TTV Oostermoer organiseert deze zomer ook een wandeltocht. Deze tocht van 30 kilometer leidt van de Brink in Zuidlaren naar het Hunebedcentrum in Borger. Men kan de tocht in één keer lopen, maar ook splitsen in verschillende etappes. Ivanka Bokhorst: ,,We hopen dat veel mensen deze zomer plezier beleven aan onze activiteiten. En dat we iedereen weer mogen ontmoeten tijdens het Oostermoerfeest in Eext in 2022.”