Afbeelding

Volksvermaken Vries bereidt dorpsquiz voor

Algemeen

VRIES - Nu het erop lijkt dat de Vriezer Dorpsquiz op 2 oktober doorgang kan vinden, pakt Volksvermaken Vries de organisatie van dit evenement weer op. 

In 2019 namen maar liefst dertig teams deel aan de Vriezer Dorpsquiz. Afgelopen jaar was de quiz al klaar, maar kon die helaas geen doorgang vinden vanwege de coronamaatregelen. Een dorpsquiz bestaat uit hersenkrakers, (maffe) doe-opdrachten, vragen over het dorp en algemene vragenrondes. Het is dus raadzaam om verschillende ‘specialisten’ in een team aanwezig te hebben.

Op 2 oktober vanaf 18.45 uur halen de teamcaptains het quizboekje op bij Café Onder de Linden. Zij mogen pas om exact 19.00 uur met het boekje vertrekken en om 23.00 uur moeten de antwoorden daar weer worden ingeleverd. Het beantwoorden van de vragen gebeurt dus in huiselijke kring. Het opzoeken van de antwoorden is toegestaan, maar de organisatie heeft geprobeerd dit zoveel mogelijk te bemoeilijken. De uitslag van de Vriezer Dorpsquiz volgt op 5 november. Meer informatie over de precieze invulling van deze avond volgt op een later moment.

Volksvermaken Vries adviseert een teamgrootte van tien tot vijftien personen. Iets meer of minder kan ook. Teams kunnen zich tot en met zondag 26 september aanmelden via de website www.volksvermakenvries.nl. ,,Zorg voor een gevarieerde teamsamenstelling. Spreek een duidelijke strategie af om de vragen binnen de gestelde tijd te beantwoorden. Zorg ervoor dat de teamcaptain de hele quizavond bereikbaar is via Whatsapp. En zorg voor voldoende koffie... Doe mee met een team van vrienden, buurtgenoten, collega’s, leden van een vereniging, familie of elke andere samenstelling die je kunt bedenken.”