Vocaal Ensemble Groningen, op 14 november te zien in de Bonifatiuskerk in Vries.
Vocaal Ensemble Groningen, op 14 november te zien in de Bonifatiuskerk in Vries.

Vocaal Ensemble Groningen geeft concert in Bonifatiuskerk Vries

Algemeen

VRIES - Het Vocaal Ensemble Groningen geeft onder leiding van Wilfred Reneman op zondag 14 november een concert in de Bonifatiuskerk aan de Brink in Vries.

Na vier afgelaste en uitgestelde projecten mag het Vocaal Ensemble Groningen eindelijk het podium weer op. Met twaalf zangers zingt het ensemble een programma met uitsluitend muziek van de meester van de polyfonie: Giovanni Palestrina. Men hoort onder andere zijn ‘Missa Brevis’ en een aantal motetten. Het concert wordt afgesloten met de monumentale zesstemmige ‘Litaniae de Beata Virgine Maria’.

Vocaal Ensemble Groningen is in 1991 gestart met het uitvoeren van oude muziek uit de middeleeuwen en renaissance. Het projectkoor wordt voor elk project opnieuw samengesteld uit ervaren koorzangers uit heel Nederland. Onder leiding van dirigent Wilfred Reneman studeert het ensemble gemiddeld twee keer per jaar in korte tijd een programma in met een- tot achtstemmige a-capellakoormuziek uit de middeleeuwen en de renaissance. Het koor maakte in de afgelopen jaren concertreizen naar onder andere Polen, Italië, Spanje, Albanië, Frankrijk en Oostenrijk.

Het concert van het Vocaal Ensemble Groningen in de Bonifatiuskerk in Vries begint op zondag 14 november om 16.00 uur. Het concert duurt ongeveer een uur. In verband met de verplichte registratie bij de organisatie van evenementen wordt het publiek gevraagd om vooraf tickets te reserveren door 10 euro over te maken op: NL19INGB0003424845 ten name van Stichting Vocaal Ensemble Groningen, onder vermelding van naam en e-mailadres. Toegang wordt alleen verleend met een geldig coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs. Deze worden bij binnenkomst gecontroleerd. De kerk is open vanaf een half uur voor aanvang van het concert.