De Bonifatiuskerk aan de Brink in Vries.
De Bonifatiuskerk aan de Brink in Vries.

Zangers gezocht voor Bonifatius Passie in Vries

Algemeen

VRIES - In Vries wordt in het weekend van 4 en 5 juni opnieuw een groots Bonifatiusfestival georganiseerd. Een belangrijk onderdeel van het festival is de Bonifatius Passie.

De Bonifatius Passie is een liturgisch drama op tekst en muziek, waarin op een bijzondere manier een blik op leven en werk van de heilige Bonifatius wordt gegeven. De passie is ooit ontstaan in Dokkum uit een samenwerking tussen Ina Sijtsma (tekst) en Anne E. de Bruijn (muziek). Sijtsma woont inmiddels in Vries en heeft de Passie onder de aandacht gebracht. De Passie duurt ongeveer 45 minuten en het is de bedoeling dat deze tijdens het Bonifatiusfestival twee keer wordt opgevoerd in de kerk in Vries op zaterdag 4 juni.

De organisatie zoekt enthousiaste zangers voor het koor, twee solisten met een hoofdrol, een pianist (of organist) en andere muzikanten (cello), lectoren en meer. In het voorjaar wordt er geoefend onder leiding van Anne de Bruijn. Deelnemers kunnen zelf thuis de muziek instuderen. Er zijn oefenfiles (MP3’s) beschikbaar, voor koorleden is het handig om enige ervaring te hebben in het lezen van bladmuziek. Er worden naar schatting vijf oefendagen georganiseerd op zaterdag.

Op zaterdag 29 januari (inloop vanaf 10.00 uur, uitleg project 10.30 uur) is de eerste bijeenkomst in de Bonifatiuskerk in Vries, waarvoor iedereen die (misschien) mee wil doen uitgenodigd wordt. Momenteel zijn er tien aanmeldingen; er is nog ruimte voor alle stemgroepen. Daarna zijn er audities (stemtesten) voor degenen die het zien zitten om mee te doen.

Voor meer informatie en voor aanmelding kan men contact opnemen met Ina Sijtsma via sijtsma.ina@gmail.com.