Een soortgelijke landbouwsluis die in 2021 is aangelegd in De Tip in Tynaarlo. (foto Provincie Drenthe)
Een soortgelijke landbouwsluis die in 2021 is aangelegd in De Tip in Tynaarlo. (foto Provincie Drenthe)

Onlandweg in Tynaarlo afgesloten vanwege aanleg landbouwsluis

Algemeen

TYNAARLO - De Onlandweg in Tynaarlo is van maandag 7 tot en met vrijdag 18 februari afgesloten in verband met de aanleg van een landbouwsluis. Fietsers die via de Onlandweg in Tynaarlo gebruik maken van de doorfietsroute tussen Groningen en Assen worden omgeleid. 

Voor de realisatie van de landbouwsluis wordt een verhoging in het wegdek aangebracht. Alleen landbouwverkeer kan straks nog de sluis passeren. Autoverkeer kan na de aanleg van de landbouwsluis de doorfietsroute - die bedoeld is voor fietsers en bestemmingsverkeer - niet langer als sluiproute gebruiken. Dit verbetert de verkeersveiligheid op de doorfietsroute.

Het fietsverkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid en moet rekening houden met circa 5 minuten extra fietstijd. De omleiding wordt met borden aangegeven. Fietsers uit de richting Assen kunnen het Noord-Willemskanaal oversteken bij de kruising met de Oudemolenseweg/Linthorst Homanweg naar de westkant van het kanaal, en dan de omleidingsroute volgen tot aan de provinciale weg N386 in Vries. Fietsers kunnen over het fietspad langs de provinciale weg tot aan de rotonde rijden en verder hun weg in noordelijke richting vervolgen (via de Meerweg en het bedrijventerrein Vriezerbrug naar de fietsstraat Sluisweg).

Fietsers uit de richting Groningen kunnen via de bekende route naar en door Vries fietsen: vanaf de fietsstraat Sluisweg naar het bedrijventerrein Vriezerbrug, vervolgens de Meerweg op en bij de rotonde rechtsaf, langs de provinciale weg. Ter hoogte van de Oudemolenseweg/Linthorst Homanweg kunnen fietsers oversteken en via de oostkant verder langs het kanaal richting Assen.