De schaapskudde van Stichting Het Stroomdal. (foto: André Brasse)
De schaapskudde van Stichting Het Stroomdal. (foto: André Brasse)

Plannen voor schaapskooi in Anloo

Algemeen

ANLOO - Op donderdag 24 maart wordt in het dorpshuis van Anloo een voorlichtingsavond gehouden over de plannen voor een schaapskooi in het dorp. 

Het idee voor een schaapskooi is ontstaan uit een breed overleg van onder anderen de gemeenten Aa en Hunze en Tynaarlo, het Nationale Park Drentsche Aa en het Gebiedsfonds Drentsche Aa. De Stichting Schaapskudde Het Stroomdal heeft de uitdaging om een schaapskooi in Anloo te realiseren opgepakt, vooral omdat de huidige huisvesting voor de schaapskudde volstrekt onvoldoende is. 

,,Anloo is een voortreffelijke locatie omdat een groot deel van het begrazingsgebied bestaat uit het Kniphorstbos en de Strubben. We willen een schaapskooi, die aan de huidige en mogelijk toekomstige eisen voor huisvesting van de schapen voldoet en ook de werkomstandigheden van de herders zo optimaal mogelijk maakt’’, zegt Albert Hovius namens de stichting. Die wil graag dat de schaapskooi niet alleen een goed onderkomen voor de schapen in Anloo vormt, maar ook een schaapskooi vóór en van Anloo. 

De voorlichtingsavond begint om 20.00 uur, inloop is mogelijk vanaf 19.30 uur.