Afbeelding

GGZ Drenthe doet mee aan Ontdekdezorg Week

Algemeen

DRENTHE - De landelijke Ontdekdezorg Week is vandaag van start gegaan. Tot en met 19 maart biedt de Ontdekdezorg Week geïnteresseerden de mogelijkheid om kennis te maken met werken in zorg en welzijn.  

Ook GGZ Drenthe organiseert deze week diverse activiteiten, gericht op verpleegkundigen en agogen, om te laten zien hoe leuk het is om te werken binnen de geestelijke gezondheidszorg. Op woensdag 16 maart geven Ria Posthumus en Gabriëlle van Rijswijk, beiden praktijkopleider bij GGZ Drenthe, een presentatie over de opleidingsmogelijkheden op het gebied van mbo-v binnen GGZ Drenthe. Ze vertellen wat het werk van verpleegkundige inhoudt en welke doelgroepen en afdelingen er zijn. Ook vertellen ze over de opleiding: wat houdt dit in, welke tijdsinvestering wordt er verwacht, wat heeft GGZ Drenthe te bieden?

Fysieke rondleidingen
Daarnaast openen diverse locaties hun deuren voor een fysieke rondleiding. Het gaat om de Forensisch Psychiatrische Kliniek, Ouderenpsychiatrie in Assen en Beilen en de Medium Care in Assen. Voor zowel de online voorlichting als de fysieke rondleidingen moet men zich vooraf aanmelden. Dat kan via https://ggzdrenthe.nl/open-huis.