Enno Voorhorst en Pauline Oostenrijk.
Enno Voorhorst en Pauline Oostenrijk.

Concert Pauline Oostenrijk en Enno Voorhorst in Museum Vosbergen

Algemeen

EELDE - Hoboïste Pauline Oostenrijk en gitarist Enno Voorhorst geven op zaterdag 26 maart een concert in Museum Vosbergen in Eelde. Zij presenteren een fascinerend duoprogramma rond het thema ‘Parijs’.

Niet alleen bekende Franse namen als Erik Satie en George Brassens komen aan bod, maar bijvoorbeeld ook Napoléon Coste, de belangrijkste gitaarvirtuoos aan het begin van de 19e eeuw, toen de ‘guitaromanie’ in alle hevigheid in Parijs woedde. Vele grote namen kwamen uit het buitenland naar Parijs om zich te mengen in de culturele bedrijvigheid van de stad begin 1900. Wat deed de bekendste Braziliaanse componist Villa-Lobos daar bijvoorbeeld jarenlang? En waarom kwam tangokoning Astor Piazzolla over uit Argentinië? Antwoorden op die vragen en nog veel meer staat het publiek te wachten bij dit concert.

Pauline Oostenrijk en Enno Voorhorst kunnen bogen op een lange en rijpe samenwerking. Pauline Oostenrijk is soliste, docent, componiste en schrijfster en heeft een belangwekkend deel van haar werkzaamheden naar Groningen verplaatst, onder meer als docent aan het Prins Claus Conservatorium, na een lange carrière als solohoboïste bij het Residentie Orkest. Enno Voorhorst is verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is wereldwijd veelgevraagd als masterclassdocent. Ook is dankzij hem het gitaarrepertoire enorm verrijkt door de vele opdrachtcomposities die voor hem zijn geschreven.

Het concert van Pauline Oostenrijk en Enno Voorhorst in Museum Vosbergen begint op 26 maart om 20.00 uur. Het reserveren van kaarten is mogelijk via concerten@museumvosbergen.nl of 050-3081291.