Het team van TurnGroep Noord dat zilver won op niveau 4.
Het team van TurnGroep Noord dat zilver won op niveau 4.

TurnGroep Noord succesvol bij eerste turnwedstrijd in Beilen

Algemeen

BEILEN - De turnsters van TurnGroep Noord uit Vries hebben afgelopen weekend flink wat eremetaal bemachtigd tijdens een turnwedstrijd in Beilen.

Dit weekend stond eindelijk weer de eerste wedstrijd op het programma voor de turnsters uit Noord-Drenthe in de middenbouw niveau 4 en 5 en voor de bovenbouwturnsters van niveau E, F en G. In de nieuwe opzet van de wedstrijdoefenstof wordt er in teams geturnd. In de eerste wedstrijd van de dag kwam er één team van TurnGroep Noord in actie. Carmen Nusman, Jasmijn van Hinte, Felice Richelle, Valerie Leertouwer en Iris Loovers kwamen uit op niveau 4. Het was voor hen door de lockdowns van de afgelopen 2 jaar de allereerste officiële wedstrijd in hun turncarri?re. Ze hadden er vooral veel zin in, en dat was te zien aan de oefeningen. De meiden turnden netjes en met veel plezier. Met een mooi puntentotaal mocht het hele team de zilveren medaille in ontvangst nemen. Felice wist bovendien in de individuele meerkamp een derde plek te behalen, en Iris eindigde in de meerkamp op een vierde plek.

In de tweede wedstrijd turnden Lieke Oosting en Rosan van der Bijl namens TurnGroep Noord samen met SUIZ-turnster Breagha Salmond en VAKO-turnster Lente Zwiers in één team op niveau Jeugd E. Ze turnden samen naar een mooie derde plek. Rosan eindigde in de individuele meerkamp op een zeer verdiende tweede plek.

Mees Boerema en Liva Niemeijer (middenbouw niveau 4) turnden samen met hun SUIZ-turnmaatjes naar een mooie eerste plaats in hun categorie. Liva mocht zelfs op hoogste schavot van het podium plaatsnemen om de gouden medaille in ontvangst te nemen.

Het was een mooie en leerzame turndag voor alle turnsters, die blij waren eindelijk weer de turnarena te mogen betreden.