Geesje Oosting en Jantje Roelfzema, de jubilarissen van Vrouwen van Nu Tynaarlo.
Geesje Oosting en Jantje Roelfzema, de jubilarissen van Vrouwen van Nu Tynaarlo.

Jubilarissen in het zonnetje gezet bij Vrouwen van Nu Tynaarlo

Algemeen

TYNAARLO - De afdeling Tynaarlo van Vrouwen van Nu heeft onlangs de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar gehouden. Op het programma stond onder andere de jaarvergadering.

De Vrouwen van Nu in Tynaarlo hebben dit jaar drie jubilarissen in hun midden. Geesje Oosting is 50 jaar lid van Vrouwen van Nu en Jantje Roelfzema en Hilly Doedens zelfs 65 jaar. Zij werden in het zonnetje gezet met een oorkonde, een mooie bos bloemen en een presentje. Mevrouw Doedens kon niet aanwezig zijn bij de jaarvergadering, maar uiteraard krijgt zij haar cadeaus ook aangeboden.

Na het officiële gedeelte van de bijeenkomst kwam Gea Oesebrug samen met een medewerkster iets vertellen over het Thomashuis in Tynaarlo. Dit is een tehuis voor mensen met een verstandelijke beperking die begeleiding en ondersteuning nodig hebben in het dagelijks leven. Het is van essentieel belang dat de bewoners zich er thuis en veilig voelen. De bewoners van het Thomashuis doen gezamenlijk activiteiten, zoals koffie drinken en eten. Structuur is voor hen erg belangrijk. Er is zelfs af en toe ruimte voor een dagje uit of een wandeling door het dorp. Het was een mooie en interessante lezing.