Bovenste rij van links naar rechts: Liva, Breagha, Hiske en Jorien. Onderste rij: Sanne, Tariza, Mees, Isa en Elin.
Bovenste rij van links naar rechts: Liva, Breagha, Hiske en Jorien. Onderste rij: Sanne, Tariza, Mees, Isa en Elin.

Succes voor turnsters Suiz bij herstart turnwedstrijden

Algemeen

ZUIDLAREN - Na twee coronajaren waren er afgelopen maand eindelijk weer wedstrijden voor de turnsport. De turnsters van gymnastiekvereniging SUIZ uit Zuidlaren waren meteen succesvol. 

Turnsters uit Groningen, Friesland en Drenthe van niveau D en middenbouw 2 en 3 reisden op 12 maart af naar Veenoord. Carlijn Niemeijer van Suiz vormde een team samen met turnsters van TurnGroep Noord: Lotus Sie, Vesper Cnubben, Ilaine van Dijk, Kayla Rosenberg en Bendu Sharif. Zij deden mee in de categorie middenbouw niveau 3. Het team werd na een bijna foutloze wedstrijd met grote voorsprong eerste. Individueel werd Vesper derde en Carlijn werd ruim eerste en nam het goud mee naar huis.

Op 19 maart was in Beilen de eerste wedstrijd voor de turnsters uit Noord-Drenthe van de categorie middenbouw niveau 4 en 5 en voor de bovenbouw van niveau E, F en G. Op deze wedstrijd werd Suiz vertegenwoordigd door maar liefst vier teams. Isa Ganzevles, Tariza van der Veen, Elin Sloots en Liva Niemeijer vormden het eerste team. Zij komen uit in de categorie middenbouw niveau 4. Er werden prachtige oefeningen getoond en zij mochten dan ook met het goud naar huis. Individueel was ook het podium geheel voor Suiz. Isa werd derde, Elin tweede en Liva kreeg met een grote voorsprong in punten het goud omgehangen.

Jorien Kadijk, Hiske Doesburg, Sanne Hofste en Mees Boerema vormden het tweede team. Zij kwamen uit in de categorie middenbouw niveau 4. Dit team heeft een superwedstrijd gedraaid. En ook zij mochten als team het goud in ontvangst nemen. Individueel waren er ook medailles. Jorien won de wedstrijd met grote voorsprong en kreeg het goud omgehangen. Het zilver was voor Hiske. Sanne werd negende en Mees eindigde op een tiende plaats.

Het derde team werd gevormd door een mixteam met Breagha Salmond van Suiz, Lieke Oosting en Rosan van der Bijl van TurnGroep Noord en Lente Zwiers van VAKO. Zij kwamen uit in de categorie bovenbouw supplement E. Het team heeft een keurige wedstrijd geturnd en eindigde daarmee op een derde plaats. Individueel werd Breagha vierde.

In de laatste wedstrijd van de dag was het de beurt aan het vierde team met Sophie Niemeijer en Lieke Kamminga. Zij komen uit in de categorie bovenbouw supplement G. Samen met twee turnmaatjes van Omnigym, Iris Roggema en Noor van der Haar, vormden zij een team. Ook dit team deed het goed en zij mochten het goud in ontvangst nemen. Individueel was het zilver voor Sophie. Lieke eindigde op een achtste plaats.