Leden van Waterscouting Nicolaasgroep brengen één van de boten naar het water.
Leden van Waterscouting Nicolaasgroep brengen één van de boten naar het water.

Waterscouts uit Midlaren zijn weer op het water te vinden

Algemeen

MIDLAREN - De vloot van Waterscouting Nicolaasgroep in Midlaren is na onderhoud weer klaar om te varen op het Zuidlaardermeer. 

Tijdens de winter hebben de Zeeverkenners (11 tot 15 jaar) en Wilde Vaart-groep (15 tot 18 jaar) zelf hun boten onderhouden. Het verven van de stalen boten en het lakken van het houtwerk doen de leden zelf met wat hulp van de oudere leden. ,,Het voordeel van het zelf doen van onderhoud is dat de leden voorzichtiger zijn met het materiaal”, aldus Vincent Kuiper, leider van de Zeeverkenners. De Dolfijnen (7 tot 11 jaar) hebben afgelopen week zelf hun optimisten schoongemaakt en een wedstrijdje gedaan wie het snelst een optimist kan optuigen.

Alle scouts gaan weer wekelijks het water op. Ze varen op het Zuidlaardermeer, krijgen zeilles, gaan vrij zeilen of gooien een anker uit om te gaan zwemmen met mooi weer. De oudere leden varen ook wel eens het meer over op zaterdag om bij Meerwijck zelf een ijsje te kopen.

De waterscouting beschikt over meerdere boten. De Dolfijnen gebruiken optimisten, de Zeeverkenners gebruiken de standaard scoutingvlet. De Wilde Vaart gebruikt een vergrote vlet die sneller kan. Sinds dit jaar zijn er ook twee catamarans waar de Wilde Vaart het water mee op gaat. Roan Jansen van de Wilde Vaart vertelt dat hij een catamaran een stuk sneller en uitdagender vindt dan een van de stalen boten.

Mensen die eens een kijkje willen nemen bij de Nicolaasgroep, kunnen het beste contact opnemen via de website nicolaasgroep.nl.