Het Oudemolensche Diep. (foto Nationaal Park Drentsche Aa/André Brasse)
Het Oudemolensche Diep. (foto Nationaal Park Drentsche Aa/André Brasse)

Parels in het Park: wandelen voor hulp aan Oekraïners

Algemeen

ZEEGSE - Rotaryclub Zuidlaren-Anloo organiseert op zaterdag 14 mei een wandeling (afstanden: 5, 10 of 15 kilometer) door de prachtige natuur rond Schipborg en Zeegse in Nationaal Park Drentsche Aa. Parels in het Park is een uniek wandelevenement waarbij men op verrassende wijze kennismaakt met onder andere de Zeegser Duinen en de wonderschone beekdalen van de Drentsche Aa. 

De wandeling leidt langs een zevental ‘parels in het Park’. Struinend door de broeklanden van het Oudemolensche Diep of het Siepelveen kan men genieten van diverse culturele verrassingen. Deelnemers worden meegenomen in de verhalen van gidsen en acteurs. Bij het Siepelveen ontmoeten ze Alice in Wonderland, kinderen worden geschminkt en dolen door een labyrint. Ook bezoeken deelnemers een boerderijwinkel en een molen, en onderweg kunnen ze genieten van livemuziek. Parels in het Park start tussen 12.00 en 13.30 uur bij grand café Het Witte Huis aan de Schipborgerweg in Zeegse.

De opbrengst van de wandeltocht komt geheel ten goede aan de opvang van Oekraïense gezinnen die hun toevlucht hebben gezocht in de provincie Drenthe. Rotaryclub Zuidlaren-Anloo en Humanitas Tynaarlo zullen hierbij samenwerken, en naar vermogen steun bieden bij het vinden van woonruimte, onderwijs en taallessen voor kinderen en volwassenen. Beide organisaties helpen deze Oekraïense gezinnen ook om kennis te maken met de Nederlandse samenleving.

Meer informatie over Parels in het Park en over de mogelijkheden om bij te dragen als sponsor is te vinden op de website www.parelsinhetpark.nl.