Remco Bos en Fred Heerink onthullen het bouwbord. (foto Martin Druppers)
Remco Bos en Fred Heerink onthullen het bouwbord. (foto Martin Druppers)

Nieuwbouw brandweerpost Eelde officieel van start

Algemeen

EELDE - Fred Heerink (directeur van Veiligheidsregio Drenthe) en Remco Bos, met zijn 19 jaar de jongste brandweerman van Eelde, hebben woensdagavond het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van de brandweerpost in Eelde. In aanwezigheid van vrijwilligers van de brandweerpost onthulden zij het bouwbord. Hiermee startten Heerink, tevens regionaal commandant van de brandweer, en Bos officieel de bouw van de post aan Burgemeester J.G. Legroweg.

De huidige brandweerpost voldeed niet meer aan de eisen die tegenwoordig gesteld worden aan een veilige en gezonde werkomgeving. Daarnaast heeft de gemeente Tynaarlo, eigenaar van de huidige brandweerpost, de ambitie om gemeentelijke gebouwen te verduurzamen. Nieuwbouw bleek in dit geval de meest efficiënte en duurzame oplossing. Het wordt een energiezuinig gebouw met onder andere zonnepanelen en warmtepompen, zodat er geen gasaansluiting meer nodig is. De omwonenden zijn ruim voor de bouw geïnformeerd. De nieuwe brandweerpost wordt naar verwachting in het najaar opgeleverd.

De gemeente Tynaarlo en Veiligheidsregio Drenthe hebben - naast de nieuwbouw in Eelde - ook voor de brandweerposten in Vries en Zuidlaren nieuwbouwplannen. Ook die brandweerposten zijn verouderd en aan vervanging toe. De posten krijgen exact hetzelfde gebouw zoals dat in Eelde wordt gebouwd en worden naar verwachting in 2023 opgeleverd. Via informatieavonden houdt de brandweer omwonenden op de hoogte en kunnen zij hun visie op de plannen kenbaar maken. De avonden worden erg gewaardeerd door de omwonenden.