Gasten van De Zonnebloem genieten van hun vaartocht over de Friese meren. (foto Ineke Fial)
Gasten van De Zonnebloem genieten van hun vaartocht over de Friese meren. (foto Ineke Fial)

Ouderen uit Zuidlaren en Annen op reis met De Zonnebloem

Algemeen

ZUIDLAREN/ANNEN - Zo’n zeventig ouderen uit Zuidlaren en Annen hebben vorige week een reisje gemaakt met De Zonnebloem.

Vanuit Zuidlaren en Annen vertrokken de ouderen met twee bussen naar Drachten en daar stapte iedereen op de boot. Wat volgde was een prachtige vaartocht over de Friese meren. Alles was perfect georganiseerd: negen vrijwilligers zorgden ervoor dat de gasten niets tekort kwamen. Waar hulp nodig was, stond iemand klaar. Er was genoeg te eten en te drinken, ook de advocaat met slagroom ging er goed in. Tussen de middag stond een zalig diner op het programma, waarbij de kapitein het vlees uit serveerde. De sfeer zat er prima in, zeker doordat bijna iedereen ook nog een prijsje won met de verloting.

Eenmaal terug zeiden alle ouderen dat ze een prachtige dag hadden gehad en werden er al suggesties gedaan voor een volgend reisje. Zo werd het niet alleen voor de gasten, maar ook voor de vrijwilligers een echte verwendag.

Wie ook een keer een dagje mee wil met De Zonnebloem, kan voor meer informatie terecht op www.zonnebloem.nl. Ook vrijwilligers zijn van harte welkom. Zorgverleners die in het bezit zijn van een geldige BIG-registratie worden uitgenodigd om een keer een dag mee te helpen.