Drie prominente inwoners van Zuidlaren gaan muziekvereniging Erica dirigeren tijdens de finale van Maistro Zuidlaren.
Drie prominente inwoners van Zuidlaren gaan muziekvereniging Erica dirigeren tijdens de finale van Maistro Zuidlaren.

Finale Maistro Zuidlaren in rock-‘n-roll-stijl

Algemeen

ZUIDLAREN - In de Kandelaarkerk in Zuidlaren vindt op zaterdag 4 juni de finale plaats van Maistro Zuidlaren. De drie overgebleven kandidaten - Christel Kroese (Danskwartier), Els Wiekamp (Haarstudio Els) en Hanneke Wiersema (wethouder van de gemeente Tynaarlo) - zullen gaan uitmaken wie zich Maistro Zuidlaren 2022 mag noemen. 

Het zal een bijzondere avond worden die helemaal in rock-‘n-roll-stijl zal zijn. Zo worden er nummers als ‘Blue Suede Shoes’, ‘Grease’ en ‘Flower Power’ ten gehore gebracht door muziekvereniging Erica en gedirigeerd door de kandidaten. Ook zullen twee van de drie kandidaten die tijdens het eerste concert afvielen nog een nummer dirigeren. De presentatie zal deze avond weer in handen zijn van Wouter Slob (winnaar van de eerste editie van Maistro Zuidlaren in 2014) en de juryleden Wim Westerman, Fennie van der Haar en Jos van de Sijde zullen na ieder nummer weer laten weten wat ze er van vonden. Mede dankzij een subsidie van het VSBfonds en Frisse Start is het mogelijk gemaakt om de concerten van Maistro Zuidlaren te organiseren.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de finale van Maistro Zuidlaren. Voor meer informatie over de kaartverkoop kan men terecht op de website of Facebookpagina van muziekvereniging Erica.