Fietscentrum Zuidlaren beschikt over een mooie collectie fietsen die in principe binnen 48 uur leverbaar zijn.
Fietscentrum Zuidlaren beschikt over een mooie collectie fietsen die in principe binnen 48 uur leverbaar zijn.

‘Door corona is een heel nieuwe doelgroep op de e-bike gestapt’

Algemeen

ZUIDLAREN – De opmars van de elektrische fiets is niet te stuiten. Van de nieuw verkochte fietsen in Nederland was vorig jaar 52 procent een e-bike. Niet eerder werden er meer nieuwe elektrische fietsen verkocht dan ‘gewone’ fietsen. Ook bij Fietscentrum Zuidlaren is de e-bike onverminderd populair.

Het is deze maand precies drie jaar geleden dat Fietscentrum Zuidlaren zich vestigde aan de Stationsweg in Zuidlaren. Vanaf het begin focuste Fietscentrum Zuidlaren zich vooral op e-bikes en elektrische bakfietsen, en dat is een uitstekende keuze gebleken. ,,Door de coronacrisis is de e-bike nog veel populairder geworden”, zegt eigenaar Robin Rietveld. ,,Er is een compleet nieuwe doelgroep op de e-bike gestapt. Waren het voorheen vooral ouderen die op een elektrische fiets reden, nu zijn het ook dertigers, twintigers en zelfs scholieren. Er wordt tegenwoordig bijna geen normale schoolfiets meer verkocht.”

Veel fietsenzaken hadden in de voorbije coronajaren moeite om aan de grote vraag naar fietsen en fietsonderdelen te voldoen. Bij Fietscentrum Zuidlaren speelde dit probleem niet. ,,Door goed te plannen en boven op de inkoop te zitten zijn wij er steeds in geslaagd om e-bikes te leveren”, aldus Rietveld.

Door aanhoudende drukte is het team van Fietscentrum Zuidlaren in de loop van de tijd uitgebreid naar zes mensen: naast Robin Rietveld en zijn vriendin Anieta werken nu ook de monteurs Lars, Sebas, Marcel en Ruud bij het bedrijf. In de winkel van Fietscentrum Zuidlaren staat een mooie collectie fietsen van de merken Sparta, Batavus, Cannondale, Rih en Urban Arrow (bakfietsen). Rietveld: ,,In principe zijn alle fietsen binnen 48 uur leverbaar.”