Jannes en Annie Feunekes samen met burgemeester Marcel Thijsen.
Jannes en Annie Feunekes samen met burgemeester Marcel Thijsen.

Jannes en Annie Feunekes in Vries vieren diamanten bruiloft

Algemeen

VRIES - Het echtpaar Feunekes in Vries heeft woensdag z’n 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Namens de gemeente kwam burgemeester Marcel Thijsen op bezoek om het diamanten paar te feliciteren.

Jannes Feunekes en Annie Mensies traden op 25 mei 1962 in het huwelijksbootje in de kantine van sv VAKO in Vries. Annie werd geboren in Yde en werkte in het café Quatre Bras van Rieks en Jantje Pranger aan de Nieuwe Rijksweg. Later werkte ze voor het Groene Kruis, in een bejaardentehuis in Eelde en bij Beatrixoord in Haren.

Verder was Annie actief voor de vrouwenbeweging van de PvdA, voor de toneelvereniging van de Bouwbond en de volksdansgroep. Ook heeft ze zich ingezet voor de buurtvereniging De Wielewaal en is ze bestuurslid geweest van de Landbouwhuishoudschool.

Jannes, geboren en getogen aan de Eswal in Vries, was 40 jaar postbesteller in Vries en omliggende dorpen. In zijn vrije tijd was hij actief voor de plaatselijke muziekvereniging, jeugdleider bij VAKO en bij de VvV commissielid. Ook was hij als vrijwilliger actief bij de Historische Vereniging Oud Vries en was hij jaren lid van de biljartclub BLUV en lid van de visvereniging.

Door woningnood was het echtpaar in de beginjaren gedwongen om te wonen in een salonwagen, die op het erf van de ouders werd geplaatst. Door gezinsuitbreiding werd dat te klein en kwamen ze te wonen aan de Oude Asserstraat, in een boerderij waar later de gereformeerde kerk kwam te staan. Na een paar keer te zijn verhuisd, wonen ze nu aan de Tienkampen.

Jannes en Annie kregen drie kinderen, zeven kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. In hun vrije tijd gingen ze er graag met de caravan op uit, maar dat laat hun gezondheid nu niet meer toe. De vliegreizen naar Zuid-Afrika en Canada maakten de meeste indruk.

!