Afbeelding

Bridgeclubs Annen en Zuidlaren organiseren beginnerscursus

Algemeen

ANNEN/ZUIDLAREN - Vaak wordt gezegd: bridgen is moeilijk, voor slimme mensen, niets voor mij, dat lukt me nooit. Het tegendeel is waar. 

De praktijk wijst uit dat de beginselen van bridge in 12 lessen zijn te leren en dat men dan prima in staat is om het spel te spelen. Net als bij andere sporten geldt ook hier: oefening baart kunst. ,,Je moet gewoon beginnen en wie dat doet, wil alleen maar meer’’, aldus de Anner Bridge Club en Bridgeclub Zuidlaren. De twee verenigingen starten daarom half september met een beginnerscursus van 12 weken in het Brinkhotel in Zuidlaren. 

Bridgen behoort na voetbal, hockey en volleybal tot de meest gespeelde teamsporten in Nederland. ,,Je kunt bridgen zolang je geestelijk fit bent. Sterker nog: het helpt je om geestelijk fit te blijven. Bridgen stelt je denkvermogen op de proef en stimuleert je concentratie. Het houdt je dus mentaal scherp. We hebben aanmeldingen van twintigers en leden die tot hun 95e prima mee hebben gespeeld.’’ Ook op de computer wordt het spel gespeeld. ,,Met name in de coronatijd was dit een uitkomst om toch met anderen te kunnen spelen.’’ 

Tijdens de beginnerscursus zitten de deelnemers vanaf les 1 met de kaarten in de hand en leren ze spelenderwijs het bridgespel. ,,En als iemand een les moet missen, vinden we vast een mogelijkheid om hem of haar bij te werken.’’ Belangstellenden kunnen contact opnemen met Marianne Steenbergen (06-29099481 of www.annerbc.nl) en Evien Oei (050-4095176 of 13031.bridge.nl). Ook mensen die al bridgen en weer bij een club willen gaan spelen zijn welkom. Neem eens een kijkje op www.annerbc.nl en 13031.bridge.nl.