De winnaars van de Tienkamp Zuidlaren 2022: De Dakduiven. (foto Nicole Klinkhamer)
De winnaars van de Tienkamp Zuidlaren 2022: De Dakduiven. (foto Nicole Klinkhamer)

Team De Dakduiven wint geslaagde Tienkamp Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Het team De Dakduiven is vrijdagavond winnaar geworden van de Tienkamp Zuidlaren.

Het thema van dit jaar, ‘Stripfiguren’, was in alle onderdelen terug te zien: zoveel mogelijk geld opduiken uit het zwembad van Dagobert Duck, als Spiderman in een net hangen, in een Flintstones-auto over de Brink rijden, door Suske & Wiskes teletijdmachine of gooien met de Menhirs van Asterix en Obelix. Tien verschillende onderdelen waarbij de in totaal 21 teams hun beste beentje voor moesten zetten in de strijd om de felbegeerde Tienkamp Zuidlaren Wisselkei. De muziek bij de traditionele afsluitende stoelendans met alle deelnemers werd deze keer verzorgd door het draaiorgel van Joris ten Have.

Het team De Dakduiven nam uiteindelijk voor het eerst de hoofdprijs mee naar huis. Team De Zuiderbrinken werd tweede, met maar vier punten verschil. De derde plaats was voor team Dave Jonkers Gym. Team Olijfje zonder Popeye was het beste vrouwenteam en het team van Notariaat Zuidlaren kreeg de prijs voor het best geklede team.

Voor de vele toeschouwers én de teams was er genoeg te beleven in het centrum van Zuidlaren. De bekende hapjeskar reed rond om iedereen te verblijden met lekkere snacks en kinderen konden zich prachtig laten schminken. De theatrale dames van Sokantook maakten het feestje in het dorp af.

Het eindspel, de prijsuitreiking en het eindfeest vonden dit jaar voor het eerst plaats bij het Boschhuis. De DJ maakte er een mooi feestje van en het bleef nog lang gezellig in het dorp. Het bestuur van de Stichting Tienkamp Zuidlaren kijkt terug op een zeer geslaagde, gezellige editie van de tienkamp. Voorzitter Marloes Stoker: ,,Het was fijn dat we er eindelijk weer een mooi feestje van konden maken in het dorp met z’n allen. Het was gezellig druk in het dorp en het weer en de sfeer waren fantastisch.”

Het bestuur van Stichting Tienkamp Zuidlaren wil bij deze alle sponsoren en vrijwilligers van harte bedanken voor hun bijdrage en inzet. Met in het bijzonder Ribca Hulst: als medeoprichter van de Tienkamp Zuidlaren is zij jarenlang intensief betrokken geweest bij de organisatie van dit evenement.

Nieuwe enthousiaste vrijwilligers kunnen zich aanmelden via info@tienkampzuidlaren.nl.