Elizabeth Siccama maakt botanische kunst.
Elizabeth Siccama maakt botanische kunst.

Botanische kunst in synagoge Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Botanisch kunstenaar Elizabeth Siccama exposeert van 15 juli tot en met 21 augustus in de synagoge in Zuidlaren.

Elizabeth Siccama was als kind altijd al aan het tekenen en kleuren. Toen zij een paar jaar geleden tijdens een workshop in aanraking kwam met botanisch tekenen, had ze haar passie gevonden. ,,Ik teken planten en soms dieren en kleur ze in met kleurpotlood. De plant staat in levenden lijve voor me - op mijn tekentafel of in het veld - en wordt dan getekend. Een botanische tekening moet kloppen. Dat wil zeggen: de grootte van de plant, de kleur en vorm van het blad en bloemen en alle details moeten zijn zoals in het echt. De tekening moet dus zeer nauwkeurig zijn. Mijn streven is om de pracht en kracht van planten te laten zien in mijn tekeningen. Elke plant is bijzonder en verdient het om aandacht te krijgen, en zal verwondering, een glimlach of andere emoties oproepen. Ik hoop er zo aan bij te dragen dat we beseffen dat planten meer voor ons doen dan we vaak denken en dat ze een wezenlijk onderdeel van ons leven zijn.”

De tentoonstelling in de synagoge aan de Zuiderstraat in Zuidlaren is van 15 juli tot en met 21 augustus te bezichtigen op vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.