De band Joint Venture treedt tijdens de Zuidlaarder Muzieknacht op in café Boschhuis.
De band Joint Venture treedt tijdens de Zuidlaarder Muzieknacht op in café Boschhuis.

Muzieknacht: livemuziek in horeca van Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Zuidlaren zet zich schrap voor de Zuidlaarder Muzieknacht. Aanstaande zaterdag (9 juli) klinkt er livemuziek in nagenoeg alle horecagelegenheden in het centrum van het dorp.

De Zuidlaarder Muzieknacht was lange tijd een begrip in Zuidlaren en wijde omgeving. Maar al in de jaren vóór corona verloor de muzieknacht gaandeweg iets van zijn glans. De horecaondernemers in Zuidlaren, van wie een groot aantal nieuw is, hebben echter besloten het evenement nieuw leven in te blazen. Zij organiseerden in januari al gezamenlijk het Zuidlaarder lockdown-loopje, en dat was zo’n succes dat de horecaondernemers zich vervolgens hebben ingezet voor een terugkeer van de Zuidlaarder Muzieknacht.

In vrijwel alle horecagelegenheden in het centrum van Zuidlaren klinkt aanstaande zaterdag (live)muziek: bij café De Vliegh (zanger Mark Doldersum), Brasserie Joost (DJ Vintage Vinyl), restaurant Bij Cosineros (het duo Marco & Elsanne zingt tijdens het diner, ‘s avonds spelen Elsanne en de Klankkastband), lunchroom ‘t Zuudloardertje (geopend voor eten), bij koffiebar Klasbak en café Op ‘t Olle Stee (DJ Denniz), de poffertjeskraam op de Brink (The Magic Five Drive-in-show), eetcafé Brinkzicht (stemmingsorkest Unique), Eethuis voor Allen (pianist Dick Schuur), café De Kabouter (DJ Christiaan), Grand Café Zuidlaren (singer-songwriter Kevin Bos), eetcafé La Veranda (zanger Klaus en DJ Uli) en café Boschhuis (de band Joint Venture).

Meer informatie over de Zuidlaarder Muzieknacht is te vinden op de Facebookpagina van het evenement (DeZuidlaarderMuzieknacht).