Singer-songwriter Kevin Bos komt tijdens de Zuidlaarder Muzieknacht spelen in Grand Café Zuidlaren.
Singer-songwriter Kevin Bos komt tijdens de Zuidlaarder Muzieknacht spelen in Grand Café Zuidlaren.

Zuidlaarder Muzieknacht wordt nieuw leven ingeblazen

Algemeen

ZUIDLAREN - De Zuidlaarder Muzieknacht is terug van weggeweest. Op zaterdag 9 juli klinkt er (live)muziek op maar liefst elf locaties in het centrum van Zuidlaren.

Jarenlang was de Zuidlaarder Muzieknacht een begrip in Zuidlaren en wijde omgeving. Maar al in de jaren vóór corona verloor de muzieknacht gaandeweg iets van zijn glans. Maar daar gaat nu verandering in komen. De horecaondernemers in Zuidlaren gaan gezamenlijk hun schouders eronder zetten om de muzieknacht nieuw leven in te blazen. ,,Zuidlaren kent relatief veel nieuwe horecaondernemers”, zegt Eric Mol, zelf nog niet zo lang uitbater van café Boschhuis. ,,We hebben elkaar juist in de coronaperiode gevonden. Dat resulteerde onder andere in het lockdown-loopje in januari. Dat was een groot succes. We hebben vervolgens de koppen bij elkaar gestoken en bekeken wat we nog meer kunnen doen. Zo hebben we besloten om met nieuwe energie een steentje bij te dragen aan de terugkeer van de Zuidlaarder Muzieknacht.”

Op elf locaties in het centrum van Zuidlaren klinkt op zaterdag 9 juli muziek: bij café De Vliegh (zanger Mark Doldersum), Brasserie Joost (DJ Vintage Vinyl), restaurant Bij Cosineros (het duo Marco & Elsanne), lunchroom ‘t Zuudloardertje, bij koffiebar Klasbak en café Op ‘t Olle Stee (DJ Denniz), de poffertjeskraam op de Brink (The Magic Five Drive-in-show), eetcafé Brinkzicht (stemmingsorkest Unique), café De Kabouter (nog niet bekend), Grand Café Zuidlaren (singer-songwriter Kevin Bos), eetcafé La Veranda (zanger Klaus en DJ Uli) en café Boschhuis (de band Joint Venture). ,,Bands, DJ’s... Voor ieder wat wils”, aldus Eric Bos. ,,In veel gevallen gaat het om lokale artiesten. We hopen met de Zuidlaarder Muzieknacht een lekker sfeertje te creëren in het dorp, net als afgelopen vrijdag tijdens de tienkamp. Gezelligheid vanaf de rotonde in het centrum tot aan de Dorpskerk.”

Als het aan de horecaondernemers ligt zijn het lockdown-loopje en de muzieknacht het begin van een mooie samenwerking, die mogelijk dit najaar een vervolg krijgt rond de Zuidlaardermarkt.