Leo en Tinie Bijleveld op de dag van hun 70-jarig huwelijksfeest (foto Herman van Oost).
Leo en Tinie Bijleveld op de dag van hun 70-jarig huwelijksfeest (foto Herman van Oost).

Leo en Tinie Bijleveld uit Vries al 70 jaar een paar

Algemeen

VRIES - Leo en Tinie Bijleveld in Vries hebben gisteren hun 70-jarig huwelijksfeest gevierd. Loco-burgemeester Miguel Ririhena ging op bezoek om het platina paar namens de gemeente Tynaarlo te feliciteren. 

Het echtpaar leerde elkaar in 1949 kennen tijdens danslessen in Coevorden. De vonk sprong over en dat leidde ertoe dat het paar elkaar in 1952 het jawoord gaf. De heer Bijleveld werkte tot 1949 bij de marine en ging daarna aan de slag bij de toenmalige Bataafse Petroleum Maatschappij, later Shell. In verband met dit werk woonde het gezin lang in het buitenland: Qatar, Nieuw-Guinea, Oman en Nigeria. 

Na de pensionering van Leo Bijleveld verhuisde het gezin terug naar Drenthe. Beide echtelieden houden van paarden. De heer Bijleveld heeft zich daarnaast toegelegd op toneelspelen. Mevrouw Bijleveld was jarenlang lid van de Plattelandsvrouwen Vries en is dol op koken. Ook toen de pensioengerechtigde leeftijd was bereikt, bleef de familie Bijleveld veel reizen. Het paar heeft twee dochters, twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. 

!