Een werk van Kitty Blüm.
Een werk van Kitty Blüm.

Kitty Blüm exposeert in Bonifatiuskerk Vries

Algemeen

VRIES - Kunstenaar Kitty Blüm uit Groningen exposeert met ingang van komende week in de Bonifatiuskerk in Vries. De expositie is getiteld ‘Stapelingen’.

,,De meeste werken die je hier ziet hebben als thema stapeling“, vertelt Kitty Blüm over haar tentoonstelling in de Bonifatiuskerk. ,,Eigenlijk bestaat het hele leven hieruit. Verschillende ervaringen die je opdoet, indrukken die je bijblijven: alles vormt zich, stapelt zich tot wie je bent. Vaak kun je ervaringen kleuren door deze te delen. Je kunt zelf de verbintenissen maken en de kleur als het ware veranderen. Bij stapelingen denk ik ook aan de natuur, aan het ecosysteem. De hiërarchie van klein naar groot, de samenhang waarin het een niet zonder het ander kan. Verder zit er vaak weer een stapeling in een stapeling. Een kleine kringloop is weer onderdeel van iets groters.”

Kitty Blüm is sinds 2002 werkzaam als kunstenaar en haar schilderwerk is het laatste jaar abstracter geworden. Naar haar eigen idee zegt ze met dit thema nog jarenlang uit de voeten te kunnen. Naast het maken van beelden van wol heeft ze ook een serie ansichtkaarten over planten met bijgevoegde zakjes zaden. Meer over het werk van Kitty Blüm is te vinden op haar website www.kittyblum.nl.

De Bonifatiuskerk in Vries is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom om de tentoonstelling ‘Stapelingen’ te komen bezoeken.