Afbeelding

‘Verleden, heden en toekomst’ thema van Oostermoerfeest 2023

Algemeen

ZUIDLAREN - ‘Verleden, heden en toekomst’. Dat is komend jaar het thema van het Oostermoerfeest dat in Zuidlaren wordt gehouden.

Afgelopen week werd in dorpshuis Klein Kruierij in De Groeve een informatieavond gehouden over het Oostermoerfeest in 2023. Na het voorstellen van het bestuur en een terugblik op de voorgaande editie in Zuidlaren (2016) hebben de aanwezigen met veel enthousiasme thema’s bedacht en input geleverd voor het programma. Uiteindelijk is op democratische wijze één thema gekozen: ‘Verleden, heden en toekomst’. ,,Een breed thema waarin je de geschiedenis kunt opzoeken, een blik in de toekomst kunt geven of gewoon in het heden kunt blijven”, aldus het bestuur van het Oostermoerfeest. ,,Ook is een tijdreis door de jaren heen een creatieve optie. Wil je met je buurt terug naar de prehistorie, de huishoudelijke apparaten van vroeger weergeven of link je het Van Gogh-jaar 202 aan het verleden? Daarnaast is het heden ook bijzonder. We zitten in een tijdperk waarin social media belangrijk is en het nieuws de wereld sneller bereikt dan ooit. Tot slot biedt de toekomst vele mogelijkheden. Kunnen we straks allemaal naar Mars reizen of wordt er steeds meer gebruik gemaakt van robotten die de handelingen van de mens gaan overnemen? En wat gebeurt er in de toekomst met de natuur? Kortom: er zijn vele mogelijkheden bij dit mooie en brede thema.”

Iedere buurt die mee wil doen aan de straatversiering en wellicht ook een praalwagen wil maken voor de optocht kan dit doorgeven via het inschrijfformulier op de website www.oostermoerfeest.nl. Aanmelden voor de optocht kan tot 1 januari. Wie een onderwerp heeft ingediend en goedkeuring heeft gekregen van het bestuur, kan aan de slag.