De deelnemers van de optocht genoten met volle teugen.
De deelnemers van de optocht genoten met volle teugen. (Foto: Henry Koops)

Regen kan plezier optocht Oostermoerfeest niet verstoren

Algemeen

EEXT – Een regenfrontje passeerde gisteravond Eext net op het moment dat de optocht van het Oostermoerfeest 2022 gaande was. Het drukte de pret een beetje, maar de stoet door het dorp zorgde voor veel plezier en vermaak. 

De buurten waren ondanks een korte voorbereidingstijd aan het klussen geslagen. Onder het mom: ,,Een Oostermoerfeest, zonder optocht is geen Oostermoerfeest” werden er naast de straatversiering ook nog versierde wagens gemaakt. En zo reden er naast de reclamekaravaan 22 versierde wagens door Eext. Door de korte voorbereidingstijd bleven de echte spektakelstukken uit, maar sommige buurten hadden een zeer mooie praalwagen gemaakt. Er reed wel een jurywagen rond, maar de organisatie had besloten om dit keer geen waardeoordeel aan de wagens te hangen. En zo had iedere buurt prijs. Het maakte de toeschouwers niet veel uit. Het publiek vond het prachtig dat ze weer naar een optocht konden kijken. En ook de mensen in en om de wagens genoten met volle teugen. 

Wie de optocht gemist heeft, krijgt zondag een herkansing. De wagens rijden dan vanaf 14.00 uur een verkorte route door Eext. Het programma van de feestweek is in volle gang. Zo is de strijd van de Vijfkamp enorm spannend. Gasselte leidt momenteel de dans met 20 punten. Gevolgd door Zuidlaren en Borger met 19 punten en Gieten met 18 punten. Anloo sluit de rij met 14 punten en moet een tandje bijzetten. 

Het volledige programma is te zijn op www.oostermoerfeest.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding