Burgemeester Marcel Thijsen te gast op de Mariaschool in Eelde. (foto Persbureau Drenthe/Herman van Oost)
Burgemeester Marcel Thijsen te gast op de Mariaschool in Eelde. (foto Persbureau Drenthe/Herman van Oost)

Burgemeester Thijsen geeft startsein voor Oktober Kindermaand

Algemeen

EELDE - Burgemeester Marcel Thijsen heeft vanochtend op de Mariaschool in Eelde het startsein gegeven voor Oktober Kindermaand in de gemeente Tynaarlo.

Tijdens Oktober Kindermaand bieden culturele instellingen kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar allerlei gratis activiteiten. Het deelnemen aan culturele activiteiten is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dit jaar wordt Oktober Kindermaand voor de 21e keer georganiseerd. Ruim negentig instellingen hebben leuke activiteiten voor kinderen ontwikkeld. Deze zijn bijeengebracht in een programmaboekje dat bij de VVV en in gemeentehuizen verkrijgbaar is. Het boekje krijgen de kinderen ook op school uitgereikt. Op de website www.kindermaand.nl zijn eveneens alle activiteiten te vinden.

De burgemeesters van de twaalf Drentse gemeenten geven vandaag op ludieke wijze het startsein voor Oktober Kindermaand. Zij spelen op een geselecteerde school het zit-sta-spel, met het doel kinderen te interesseren voor kunst, cultuur en natuur. De winnaar wordt op de foto vereeuwigd met de burgemeestersketting en ontvangt het eerste programmaboekje. Burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo was vanochtend te gast op de Mariaschool in Eelde. Na dit symbolische startschot kunnen kinderen en ouders reserveren voor workshops, rondleidingen en theatervoorstellingen bij musea, schouwburgen en molens in Drenthe.

Oktober Kindermaand heeft twee minder drukbezochte edities achter de rug. De afgelopen jaren waren er afgelastingen door de coronalockdowns. Stichting Kunst & Cultuur hoopt dat tijdens deze editie kinderen en hun ouders weer alle weekenden op pad kunnen en mee kunnen doen aan een circusles, drumles of workshop lipgloss maken. Een dier schilderen in het dierenasiel, koekjes bakken in de molen of het bezoeken van een theatervoorstelling kan ook.