Afbeelding

Lezing over akkervogels in De Ludinge Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Op uitnodiging van IVN Zuidlaren verzorgt Madeleine Postma van het Grauwe Kiekendief-Kenniscentrum Akkervogels (GKA) op woensdag 12 oktober een lezing in De Ludinge.

Het GKA is voortgekomen uit de enthousiaste inzet van vogelbeschermers en akkerbouwers in Noordoost-Groningen onder leiding van Ben Koks. Momenteel adviseert het kenniscentrum over uitvoering en beleid van natuurbeheer in het agrarische gebied. De onderwerpen waar Madeleine Postma bij stil zal staan tijdens haar lezing zijn akkervogels in relatie tot het landschap, de levenswijze van kiekendieven (in het bijzonder de grauwe kiekendief) en het onderzoeks- en beschermingswerk van het kenniscentrum. De nauwe en vruchtbare samenwerking tussen verschillende instanties in het gebied zal zeker ook aan de orde komen.

De lezing begint op 12 oktober om 20.00 uur. Voor meer informatie en voor aanmelding kan men contact opnemen met Bob Hogeveen: bob.hogeveen@hetnet.nl. Tevens is informatie te vinden op de website van IVN Zuidlaren: www.ivnzuidlaren.nl.