Leden en oud-leden van Scouting Zuidlaren De Rangers genieten van het jubileumfeest.
Leden en oud-leden van Scouting Zuidlaren De Rangers genieten van het jubileumfeest.

Geslaagd jubileumfeest Scouting Zuidlaren De Rangers

Algemeen

ZUIDLAREN - Scoutinggroep De Rangers in Zuidlaren heeft afgelopen zaterdag het 75-jarig bestaan gevierd.

De aftrap van het jubileum vond begin dit jaar al plaats, door het lanceren van een webpagina met alle jubileumactiviteiten. Voor alle leden is er per leeftijdsgroep een activiteit georganiseerd: onder andere een ouder/kind-kamp, De Hunt en een racing day voor de jeugdleden op de Brink in Zuidlaren.

Afgelopen zaterdag was er veel belangstelling voor de reünie en het feest georganiseerd voor alle leden en oud-leden. Na het welkomstwoord was er een centrale opening, waarbij de vlaggen werden gehesen door de scouts van 11 tot 15 jaar. De oud-leden die lid waren in de periode vanaf 1950 kwamen vanuit het hele land om elkaar weer te treffen en herinneringen op te halen. Het pop-upmuseum kon worden bezocht, waar 75 jaar scoutinggeschiedenis te ervaren is. Veel oud-leden hadden nog spullen meegenomen die toegevoegd zijn aan het museum. Ook waren er circa 3500 foto’s te bekijken. Deze maken onderdeel uit van een speciaal jubileumfotoboek dat nog besteld kan worden. Verder konden de reünisten aanschuiven bij een stamppotmaaltijd, gekookt door de scouts zelf. ‘s Avonds bij het feest speelde een band waarvan meerdere leden lid zijn van de vereniging en speciaal voor deze gelegenheid een scouting-huisband samengesteld hadden. Er wordt teruggekeken op een zeer gezellige reünie en fantastisch jubileumfeest.

Op 29 oktober wordt het laatste jubileumonderdeel gevierd voor de jongste leden van 5 tot 7 jaar in het Laarwoudbos. De komende tijd volgt meer informatie over deze activiteit.