De drie dames van Merain. (foto Maartje Roos)
De drie dames van Merain. (foto Maartje Roos)

Trio Merain geeft kerstconcert in Bonifatiuskerk Vries

Algemeen

VRIES - Op uitnodiging van Kerkconcerten Vries geeft het trio Merain op zondag 11 december een kerstconcert in de Bonifatiuskerk in Vries.

Kerkconcerten Vries organiseert ook dit jaar een bijzonder kerstconcert: een concert door het trio Merain, met een schatkist vol Ierse, Engelse, Franse, Duitse en Zuid-Amerikaanse kerstliederen in eigen subtiele arrangementen. Het is ronduit verrassend hoe het kerstgevoel wereldwijd zo’n bonte verscheidenheid aan muziek heeft voortgebracht. Van verstilde mystieke Ierse kerstliederen tot Zuid-Amerikaanse vrolijkheid: alles passeert de revue in dit bijzondere en afwisselende kerstconcert. De musici van Merain spelen klassieke composities en toveren traditionals om tot ware juweeltjes waarbij de prachtige harmonie van de instrumenten een magische uitwerking heeft.

Merain bestaat uit Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán, de Ierse lijsttrommel) en Sandra Wallner (viool). Rietberg en Manschot hebben gestudeerd aan het conservatorium in Amsterdam, Wallner aan de Universität Mozarteum te Salzburg, aan de Universität für Musik und darstellende Kunst te Graz en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Merain startte in de zomer van 2010 vanuit een gedeelde passie voor traditionele muziek. Dit heeft inmiddels geleid tot een veelzijdig repertoire en prachtige concertprogramma’s. Het trio schrijft vrijwel alle bewerkingen zelf. In de woorden van Sandra Wallner: ,,Het muziek maken is voor mij een manier om zonder woorden direct vanuit mijn hart te kunnen communiceren.”

Het kerstconcert van Merain in de Bonifatiuskerk in Vries begint op 11 december om 15.00 uur. Het reserveren van kaarten is mogelijk via www.kerkconcertenvries.nl.