De betrokken partijen met de overeenkomst. (foto Persbureau Drenthe)
De betrokken partijen met de overeenkomst. (foto Persbureau Drenthe)

IKC Schuilingsoord tekent voor nieuw schoolgebouw

Algemeen

ZUIDLAREN - Stichting Baasis, Kids First COP groep, de gemeente Tynaarlo en bouwbedrijf Van Wijnen uit Groningen hebben deze week getekend voor de start van de bouw van het nieuwe schoolgebouw van IKC Schuilingsoord in Zuidlaren. In een Integraal Kind Centrum (IKC) zijn onderwijs, kinderopvang (KDV) en buitenschoolse opvang (BSO) samen in één gebouw gehuisvest. 

Het ontwerp van het nieuwe onderkomen van IKC Schuilingsoord is van Maas-Kristinsson Architecten uit Lochem. Begin 2023 wordt gestart met de bouw van het nieuwe IKC aan de Hogeweg in Zuidlaren. Omdat de nieuwe school op de plek van de oude school wordt gebouwd, is IKC Schuilingsoord tijdelijk gehuisvest in het voormalige Harens Lyceum aan de Julianalaan in Zuidlaren.

In de gemeente Tynaarlo voorziet het Integraal Accommodatie Beleid (IAB) in de vervangende nieuwbouw van alle basisscholen in Zuidlaren. In een tijdsbestek van een aantal jaar zullen zeven basisscholen in Zuidlaren nieuwe huisvesting realiseren. Afgelopen dinsdag is het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo akkoord gegaan met de financiering van de bouw in Zuidlaren. Dit betekent dat de nieuwbouw van IKC Schuilingsoord begin volgend jaar van start kan gaan.

De ambitie van Stichting Baasis, het overkoepelend orgaan van het openbaar basisonderwijs in de gemeente Tynaarlo en de voormalige gemeente Haren, is om verder te gaan dan alleen onderwijs en in te zetten op het realiseren van kindcentra. Hierbij kan samen met de vaste samenwerkingspartner Kids First een dagarrangement voor kinderen van 0 tot 12 jaar worden aangeboden.

Kids First COP is bereid om te investeren in de huisvesting voor kinderopvang van 0 tot 12 jaar, zodat het kindcentrum in zijn geheel kan worden gerealiseerd. Omdat Kids First ook in het tijdelijke gebouw opvang biedt, is de eerste directe samenwerking nu al gestart en wordt al samen met het leerkrachtenteam toegewerkt naar IKC-vorming in één team, onder leiding van de IKC-directeur.