Afbeelding

‘Energiebijeenkomst’ van CDA Tynaarlo in Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - CDA Tynaarlo organiseert woensdag 18 januari een openbare bijeenkomst over de energiecrisis en de energietransitie en de gevolgen voor de inwoners van  de gemeente Tynaarlo.

De energiemarkt is in chaos. De prijzen zijn weliswaar weer wat gedaald, maar nog steeds vier keer zo hoog als vroeger. Ondanks het prijsplafond betaalt de consument zich blauw aan gas en elektriciteit. Niet alleen thuis, maar ook aan de kassa van bijvoorbeeld de supermarkt is te merken dat de prijzen zijn gestegen. De hoge energieprijzen worden door de bedrijven immers doorberekend. 

Tijdens de CDA-bijeenkomst wordt uitgelegd wat er aan de hand is, wat de regering eraan probeert te doen en waar Nederland de komende jaren rekening mee moet houden. Vervolgens wordt ingegaan op de energietransitie en wat dat voor de inwoners van Tynaarlo gaat betekenen. Tijdens de avond is volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Spreker op deze bijzondere avond is Martien Visser uit Zuidlaren. Hij is als lector Energietransitie verbonden aan de Hanzehogeschool en de laatste jaren veelvuldig als energiedeskundige aan het woord in de landelijke kranten en op radio en TV. Er is volop gelegenheid om hem vragen te stellen.

De bijeenkomst vindt plaats in het Brinkhotel Zuidlaren, aanvang 20.00 uur. Belangstellenden hoeven niet te reserveren, maar vol is vol.