Afbeelding

Feestelijk voorleestheater in Bibliotheek Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - De Nationale Voorleesdagen worden in Bibliotheek Zuidlaren gevierd met kindertheater op 27 januari. Te zien is de voorstelling ‘Feest’ van theaterduo Potitco.

‘Feest’ is geïnspireerd door het Prentenboek van het Jaar, ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’. Kinderen van 2 tot 6 kunnen genieten van vrolijk educatief poppentheater. De voorstelling draait om pop Dorus. Dorus kan niet wachten op haar verjaardag, dus begint ze alvast aan een feestelijke jurk. Ze knipt overal de mooiste lapjes uit en zingt er aanstekelijke liedjes bij. De kinderen kunnen meezingen.

Tijdens de Voorleesdagen (25 januari tot 4 februari) vinden in het hele land activiteiten plaats rondom de leukste prentenboeken. De bibliotheek zet vol in op het stimuleren van voorleesplezier. Voorlezen stimuleert namelijk de taal- en spraakontwikkeling en verhoogt de concentratie.

Kaartjes voor de voorstelling kosten 4 euro. Ze zijn alleen te koop via de website van de bibliotheek: bibliothekendrenthe.nl/voorstelling-feest-zuidlaren. De voorstelling begint om 15.30 uur. De bibliotheek is gevestigd aan de Middenstraat 1 in Zuidlaren.