De prijswinnaars van het driebandentoernooi met v.l.n.r.: Hillechienus Popken, Jan Efdee, Rens Penninx (winnaar) en Martin Eling.
De prijswinnaars van het driebandentoernooi met v.l.n.r.: Hillechienus Popken, Jan Efdee, Rens Penninx (winnaar) en Martin Eling. (Eigen foto)

Rens Penninx wint driebandentoernooi in Annen

Algemeen

ANNEN - Rens Penninx heeft in café-restaurant D’Anneroele in Annen de veertiende editie van het driebandenbiljarttoernooi op zijn naam gezet. 

In het Anner café bonden 32 biljarters de strijd met elkaar aan. Ieder met een eigen gemiddelde met een minimum van zes caramboles te maken in 25 beurten. Dat dat niet meevalt was terug te zien op het groene laken. Sommigen maakten geen enkele carambole.

Het toernooi ging vrijdag van start om op zondagavond de finales te spelen. Gestreden werd om de felbegeerde wisselbokalen en uiteraard de eer. Dennis Drenth, de laatste winnaar, kon zijn titel niet verdedigen wegens fysiek ongemak. Of was het toch de angst. Een aantal van de kanshebbers verloor al in de eerste ronde. Onderschatting of was het de spanning. 

Na de voorrondes van vrijdag en zaterdag konden de 16 besten zich opmaken en proberen zich te plaatsen voor de finales van zondag. De zaterdag is voor menigeen het eindstation. Deejay Steenge uit Annen deed zijn uiterste best de stemming erin te houden. Wat ook aardig lukte. Maar de gezelligheid eiste zijn tol. 

De partijen van zondag waren van goed niveau. Eén speler stak er met kop en schouders bovenuit. Rens Penninx had er partijen bij die in de hoogste klasse niet zouden misstaan. Met partijen van bijna één gemiddeld zou hij menig topbiljarter goed partij hebben gegeven. Hij won dan ook de Café-restaurant D’Anneroele-wisselbokaal. De tweede plaats werd opgeëist door Jan Efdee, gevolgd door Hillechienus Popken en Martin Eling. De Alldro-pechprijs was deze editie voor Dennis Drenth die dus door fysiek ongemak zijn titel niet kon verdedigen. 

Al met al een zeer geslaagd toernooi mede dankzij de familie Boers en medewerkers en de sponsoren. En niet te vergeten de spelers en het publiek. Het volgende toernooi staat gepland voor het derde weekend van januari 2024. Dan wordt het overrood-toernooi gespeeld.